Read Когато искам да мълча by Zornitsa Hristova Free Online


Ebook Когато искам да мълча by Zornitsa Hristova read! Book Title: Когато искам да мълча
The author of the book: Zornitsa Hristova
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 474 KB
Edition: Точица
Date of issue: November 23rd 2014
ISBN: No data
ISBN 13: No data

Read full description of the books Когато искам да мълча:

Когато искам да мълча: Съвършена.

Некрасиво е да се пише текст за книга, която празнува силата на мълчанието, но желанието ми тя да стигне до колкото се може повече хора, напира неудържимо в мен. Всъщност излишно е тя да се популяризира по какъвто и да е начин, защото тиражът се изчерпа за по-малко от месец и след няколко седмици ще се премести от книжарниците, в уютните домове на тези, които истински я оценяват. Надявам се все пак, ако някой не е разбрал за това малко чудо, текстът ми да помогне.

И така, какво всъщност представлява книгата за тъжното мече? Всъщност то не е точно тъжно, то е по-скоро moody. Влязло е в онази зона, където шумът изчезва и остават само истинските неща. А всички знаем, че истински истинските неща си нямат имена. Но какъв е смисълът тогава да се пише за тях, ще каже някой. Но пък за какво друго да се пише, ще кажа аз. Точно в това се състои великолепието на книгата.

Само с пет изречения Зорница Христова е съумяла да улови неуловимото. Литературата, която се отказва от думите си. Мечето е като уморен рицар, който влачи меча си и търси нещо повече от победи. То търси вътрешния баланс.

Изключителната техника с щрихи, която Златков прилага, за да слее мечето с фона, пасва по съвършен начин с текста. То най-накрая става част от света наоколо, разбира го в пълнота и не са му необходими думи, за да си слага нещата някъде, защото то вече е част от нещата.

Това не е детска книга, или каквото там повечето хора разбират под "детска литература". Това е книгата-събитие за тази година, защото тя е на световно ниво и бие всичко живо в своята категория, а именно picture books. Критиките към липсата на текст са напълно неоснователни. Моля, хвърлете едно око на Valeria Docampo, Shel Silverstein и Oliver Jeffers, за да добиете представа за какво си говорим.

Когато искам да мълча: http://izumen.blogspot.com/2014/12/bl...

Read Ebooks by Zornitsa HristovaRead information about the author

Ebook Когато искам да мълча read Online! Literary translator from English into Bulgarian, author of children's books, publisher, cultural journalist.


Ebooks PDF EpubAdd a comment to Когато искам да мълча
Read EBOOK Когато искам да мълча by Zornitsa Hristova Online free

Download PDF: kogato-iskam-da-mlcha.pdf Когато искам да мълча PDF