Read Anglia, Anglia by Julian Barnes Free Online


Ebook Anglia, Anglia by Julian Barnes read! Book Title: Anglia, Anglia
The author of the book: Julian Barnes
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 346 KB
Edition: Nemira
Date of issue: January 2006
ISBN: No data
ISBN 13: No data

Read full description of the books Anglia, Anglia:

„Folosind ironia pentru a mai atenua efectul criticilor, Julian Barnes face portretul in vitriol al Angliei. Romanul incepe totusi intr-o maniera clasica.
In prima parte, facem cunostinta cu Martha Cochrane, o fetita din clasa de mijloc, a carei copilarie este bulversata de plecarea tatalui. In a treia parte, Martha este o batrana, retrasa la tara. Intre ele este Anglia, Anglia, un taram fabricat de un simpatic detracat, Jack Pitman, care creaza un fel de paradis din tot ce e mai frumos in tara lui. Alaturi de el o regasim pe Martha Cochrane, devenita intre timp o femeie de afaceri redutabila.
Dar cum se poate reinventa tara ideala? Cu ajutorul unui sondaj facut in douazeci si cinci de tari, potentialii consumatori ai vacantelor de lux au enumerat caracteristicile Albinonului, care ar fi cam acestea: familie regala, Robin Hood, snobism, taxiuri londoneze, homosexualitate, igiena deficitara. Asociatia Hoinarilor se va axa pe tot ce e mai bun din aceasta lista pentru a construi o insula utopica, la fel de autentica ca Disneyland.
Aceasta farsa este o ipoteza a unui scriitor pentru a analiza o natie ale carei excese sunt cunoscute. Insa, prins in delirul lui futurist, avem impresia ca Julian Barnes a cam exagerat. Cu toate astea, Anglia, Anglia ramane un roman reusit, extrem de original si foarte amuzant.”
Pascale Fray

„O stralucita fantezie swiftiana.“ The Economist

„Nu exista scriitor mai inteligent pe scena literara contemporana. Nimic din ceea ce a scris nu este mai amar, mai subtil, mai usturator si mai tentant.“ John Carey, The Sunday Times.

Read Ebooks by Julian BarnesRead information about the author

Ebook Anglia, Anglia read Online! Julian Patrick Barnes is a contemporary English writer of postmodernism in literature. He has been shortlisted three times for the Man Booker Prize--- Flaubert's Parrot (1984), England, England (1998), and Arthur & George (2005), and won the prize for The Sense of an Ending (2011). He has written crime fiction under the pseudonym Dan Kavanagh.

Following an education at the City of London School and Merton College, Oxford, he worked as a lexicographer for the Oxford English Dictionary. Subsequently, he worked as a literary editor and film critic. He now writes full-time. His brother, Jonathan Barnes, is a philosopher specialized in Ancient Philosophy.

He lived in London with his wife, the literary agent Pat Kavanagh, until her death on 20 October 2008.
(Wikipedia)Ebooks PDF EpubAdd a comment to Anglia, Anglia
Read EBOOK Anglia, Anglia by Julian Barnes Online free

Download PDF: anglia-anglia.pdf Anglia, Anglia PDF